quarta-feira, 16 de abril de 2008

English


What are eating disorders?

The eating disorders are psychiatric illnesses caused by the interaction of psychological, biological, sociocultural and family factors. They are characterised essentially by significant changes of eating.

They have higher incidence in industrialized countries and occur on a smaller scale in developed countries and little outside of the Western world.

It is not due to fashions, but the cultural pressure to the low weight, the dissatisfaction and concern about the weight can contribute, together with other factors, for an increase in vulnerability, which in turn can lead to decision-making to begin a diet .

It is pertinent to note that the diet alone is not a sufficient condition for the launch of a food disorder, but it is a necessary condition, since there are no disturbances without food diet.

They affect particularly young women, appearing in humans only in about 10% of cases. You see that in adolescence is a sensitive phase in which the teenager down its position in the world. The fact that his personality is under construction, make it more vulnerable to such disorders. Not only by their need and desire for integration in the social, and the desire to be accepted and to fall in standards of beauty currently established.

Here we will focus on anorexia.






Português


O que são disturbios alimentares?


Os distúrbios alimentares são doenças psiquiátricas originadas pela interacção de factores psicológicos, biológicos, familiares e socioculturais. Caracterizam-se, essencialmente por alterações significativas do comportamento alimentar.


Têm maior incidência nos países industrializados e ocorrem em menor escala nos países pouco desenvolvidos e fora do mundo ocidental.


Não se deve a modas, mas a pressão cultural para a magreza, a insatisfação e a preocupação com o peso podem contribuir, juntamente com outros factores, para um aumento da vulnerabilidade, que por sua vez pode levar à tomada de decisão de iniciar uma dieta. É pertinente referir que a dieta só por si não constitui uma condição suficiente para o desencadear de um distúrbio alimentar, mas é uma condição necessária, dado que não existem distúrbios alimentares sem dieta.


Afectam particularmente as mulheres jovens, aparecendo no homem apenas em cerca de 10 % dos casos. Aparecem na adolescência que é uma fase sensível e na qual o adolescente estabelece a sua posição no mundo. O facto de a sua personalidade se encontrar em construção, tornam-no mais vulnerável a estes transtornos. Não só pela sua necessidade e vontade de integração no meio social, como pelo desejo de ser aceite e de se inserir nos padrões de beleza actualmente estabelecidos.


Aqui vamos falar sobre anorexia.

Sem comentários: